Jaarlijkse activiteiten

Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten in en rond Molen de Weert. De openingstijden zijn op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdag zijn altijd een of meerdere molenaars aanwezig. Er is altijd wel wat te doen. Bij voldoende wind is de molen natuurlijk volop in bedrijf. Kom eens kijken!
 

 


Nationale Molendag

Tweede zaterdag in mei. Molen gehele dag geopend.

Drentse Molendag
Vierde zaterdag in augustus. Molen gehele dag geopend.
Lees hier meer.
Iedereen is welkom
 
Kinderbakdag
Eerste zaterdag van herfstvakantie (regio Noord).

Met een knipkaart voor € 1,50 kunnen kinderen diverse activiteiten in en rondom de molen doen zoals: broodjes, koekjes en pannenkoeken maken, bakken én opeten natuurlijk. Maar ook brooddeegfiguren maken en versieren, kleurplaat kleuren/verven of een molenknutsel maken.
Voor de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene.
Voor de begeleiders is er een kraam met koffie/thee en kruidkoek, uw bijdrage komt ten goede van het steunfonds van Molen de Weert. Samen houden wij de molen draaiende.
In samenwerking met Kindermaand.nl
www.kindermaand.nl/kindermaand
 
Openbare lesdag
Meestal in november. Een dag speciaal voor geďnteresseerden die tekst en uitleg krijgen over de molen, het bijzondere vak van molenaar en de opleidingsmogelijkheden. Doel is om zoveel mogelijk enthousiastelingen tot molenaar op te leiden zodat zij kunnen toetreden tot het Gilde van Vrijwillige Molenaars.
Zodra deze openbare lesdag wordt georganiseerd, leest u hierover op onze nieuwspagina.
Instructie en demonstraties tijdens de openbare lesdag

Rondleiding voor groepen

U heeft iets te vieren? Bezoek van familie, vrienden of zakelijke relaties? Denk dan eens aan de mogelijkheid voor een gezamenlijk bezoek aan Molen de Weert. U verrast uw gasten met iets totaal anders dan het doorgaans geijkte programma.

Om de kosten hoeft u het beslist niet te laten. Het enige wat wij vragen is een kleine bijdrage aan het molensteunfonds.
Wij garanderen u een leerzame en plezierige morgen of middag op de molen.
Voor informatie kunt u gebruik maken van het formulier op pagina contact.