Vorige pagina
Drentse Molendag 2004

De molenaars van Molen de Weert waren zaterdag 28 augustus al vroeg aanwezig. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden met veel bezoekers. De Drentse Molendag trekt meestal wel veel belangstellenden. De mannen hebben het geweten: om half tien 's morgens kwamen de eerste bezoekers al binnen.
Klik op een foto voor een vergroting
En het wrd een mooie dag! Ook erg druk. Nog nooit kwamen zoveel mensen op n dag naar de molen. De schattingen lopen uiteen, maar het waren er minstens 300! De heerlijke geur van zelfgebakken kruidkoeken (ver buiten de molen al te ruiken) zal ongetwijfeld hebben meegeholpen. Nog warm uit de oven proefde menigeen dit smakelijke product.
's Middags was het helemaal feest in de molen. Er werden stapels pannenkoeken en wafels gebakken. Van echt molenmeel natuurlijk. Iedereen mocht proeven. En dat smaakte! Het molenmeel was dan ook niet aan te slepen. Aan het eind van de dag was het winkeltje zo goed als helemaal leeg verkocht.
Tussen alle werkzaamheden door maakten de molenaars voldoende tijd vrij om iedereen tekst en uitleg te geven over de werking van de molen en het eigenlijke malen van het graan.
Vooral kinderen vonden het super spannend om van zo dichtbij alles in werking te kunnen zien.
Vorige pagina