Vorige pagina

Eindejaars Molenfeest 2004

De molenaars van Molen de Weert hebben het jaar 2004 op een speciale manier afgesloten. Woensdag 29 december van elf tot elf, dus een dag en een avond, boordevol leuke activiteiten. Niet alleen een feestje voor alleen maar molenaars. Iedereen was van harte welkom in de molen.

Molen de Weert - Meppel De glühwein, warme chocolademelk en vers gebakken kruidkoek stonden klaar. Ook werden oer-Hollandse knieperties en echte molenaars pannenkoeken gebakken. Iedereen kon dus lekker smullen!

Anders dan dat je zou verwachten in deze tijd van het jaar, liet de wind het jammer genoeg afweten. Het zachte briesje bracht de wieken amper in beweging. Malen zat er deze dag dus niet in.
Van echte demonstraties van het molenaarsvak kwam het dan ook niet. "Het zij zo," aldus een van de molenaars, "het 'risico' van het vak..."
Wel konden de molenaars de vele belangstellenden in alle rust vertellen over de gebruikelijke werkzaamheden op een korenmolen. Van de mogelijkheid om deel te nemen aan een interessante rondleiding werd dan ook goed gebruik gemaakt.
Beneden in de molen was ook nog eens een fraaie verzameling te bewonderen van miniaturen: dorsmachines, stoomtractoren en hijskranen.
De heer Dirk Krotje, bouwer van de door stoom aangedreven machines, vertelde enthousiast over zijn bijzondere hobby.
Vorige pagina