Vorige pagina
Bakken met molenmeel
zaterdagmiddag 24 februari
 
Wat rook het weer heerlijk in de molen... supervers brood, luxe bolletjes, krentenbrood, pizzabroodjes Ún de inmiddels meer dan beroemde molenaarskruidkoeken!

In het kader van het Jaar van de Molen Ún het 200-jarig bestaan van Molen de Weert organiseerden de molenaars "Bakken met molenmeel".
 
 
  De warme bakkers Remmelt Schoenmaker uit Belt-Schutsloot en Henk Buld uit Ruinerwold waren al vroeg in de ochtend begonnen met de voorbereidingen: mengen, kneden en bakken. Met echt molenaarsmeel natuurlijk.
Begin van de middag rolden de eerste heerlijkheden uit de ovens. Maar goed ook, want al vrij snel werd het gezellig druk in de molen.
 
  Iedereen kon proeven van al die heerlijke baksels. Elske, de 'prinses' van de molen, bakte de mooiste molenaarspannenkoeken. Lekker!

Boven in de molen was ook veel te beleven. Er stond voldoende wind om de maalstenen te laten draaien. Volop malen dus...
Altijd weer een prachtig gezicht!
 
 
 
  2007: een jaar van festiviteiten
200 jaar Molen de Weert
Vanwege het 200-jarig bestaan worden het hele jaar door verschillende activiteiten
in en rond Molen de Weert georganiseerd.
Kijk hier voor meer informatie over 200 jaar Molen de Weert.
 
  Vorige pagina