Vorige pagina
Dag voor de Molenaar

Vanwege het Jaar van de Molens én het 200-jarig bestaan van Molen de Weert worden in 2007 verschillende activiteiten in en rond onze molen georganiseerd.

Het hele jaar door staan er festiviteiten gepland. Stuk voor stuk activiteiten die zijn opgezet voor het publiek. En daarbij is iedereen van harte welkom.
 
Maar... zaterdag 24 maart was het nét even anders. Ook een feestdag. Deze keer niet voor bezoekers, maar speciaal voor de molenaars.
Omdat Molen de Weert 200 jaar bestaat waren de leden van het Gilde van Vrijwillige Molenaars in Drenthe uitgenodigd voor een gezellige dag. Molenaars onder elkaar zogezegd.

 
Aandachtig luisteren naar de presentatie Gerard Voogd bedankt Barry Gepken
 
Een heerlijk gebakje!
En gezellig was het! Bij de koffie een lekker stuk gebak en veel bijpraten. Over molens natuurlijk.
Barry Gepken van de Monumentenwacht verzorgde een fraaie presentatie over restauratie en het onderhoud van molens.
 
 
Albert Kreulen weet veel van Meppel

Vervolgens een stadswandeling onder leiding van de Meppeler molenaar Albert Kreulen. Wat een schitterende 'prater' deze man. Na drie kwartier voelden alle aanwezigen alsof ze geboren en getogen Meppeler waren...

Het bezoek aan 'buurman' Molen de Vlijt, in de binnenstad van Meppel, en aan de Sterrenberg in Nijeveen viel in goede aarde. Molenaars kijken nu eenmaal graag in 'andermans keuken'.

Weer terug in Molen de Weert, werd het programma afgesloten met een prima lunch en de veelgehoorde woorden: "Dit moeten we zeker nóg eens doen!"
 
Nog even met z'n allen op de foto
 
Vorige pagina