Fototentoonstelling 'Cultureel erfgoed in focus'
 
 
Fototentoonstelling
'Cultureel erfgoed in focus'
in de Stadskwekerij Meppel

In het kader van 200 jaar Molen de Weert organiseerden wij een fotowedstrijd in nauwe samenwerking met de Fotogroep Meppel.
 

 


 

'Ons cultureel erfgoed'

Alle ingezonden foto's zijn tussen 29 september en 25 oktober 2007 tentoongesteld geweest in de Stadskwekerij Meppel (Wilhelminapark).

Het uitgangspunt van de fotowedstrijd was Cultureel erfgoed, iets gemaakt door vorige generaties en waar we nu nog van kunnen genieten. De keuze van de te fotograferen onderwerpen was daarom ook geheel vrij, als het maar cultureel erfgoed is. Onderwerpen uit Nederland, maar ook daarbuiten.
 

Daarom nu 'Cultureel erfgoed in focus'. Schitterende foto's met heel verschillende interpretaties van het begrip cultureel erfgoed. Naast de 'bekende' onderwerpen als molens, kerken, kastelen en andere monumentale panden, ook veel fraaie close-ups en opnames uit een geheel ander en vaak ook verrassend oogpunt genomen. Zeer bijzonder!

De mooiste foto's

Een vakjury selecteerde een 1e, 2e en 3e prijs ťn gaf een eervolle vermelding.
De prijsuitreiking was op 18 oktober 2007 in schouwburg Ogterop te Meppel tijdens de lezing 'Cultureel erfgoed ons een zorg' door de heer Dr. M. Gerding, historicus bij het Drents Plateau.
Lees hier meer info.

Bezoekers van de tentoonstelling vormden de publieksjury.
 
Bezoekers van de tentoonstelling konden aangeven welke foto zij het mooiste vonden.
Op de laatste dag van de tentoonstelling werd Johan Wagelaar, lid van de Fotogroep Meppel, geŽerd met de publieksprijs.