Vorige pagina
Kanovaren op de Reest een groot succes!

Zaterdag 4 en 11 augustus 2007.
Het initiatief van de vrijwilligers van Molen de Weert, om het 200-jarig bestaan van deze molen op te luisteren met gratis kanovaren over de Reest, bleek zeer succesvol. Beide dagen hebben zo'n 250 mensen een kanotocht gemaakt.
Vanaf de aanlegsteiger bij de molen mochten de liefhebbers varen door een prachtig stukje natuur tot aan de snelweg A32.
 
Direct bij de molen ging het onder de brug van de Weerdstraat door richting witte bruggetje en de Werkhorst. Jong en oud... groot plezier
Langs het Wilhelminapark was het evenzeer genieten als verderop voorbij het spoor.
 
Sommige vaders konden wel wat hulp gebruiken... Geduldig wachten bij de steiger

Het bordje 'Tot hier en niet verder' kwam voor sommige peddelaars te vroeg, gezinnen waarvan vader als enige de peddel hanteerde keerden graag om. Bij terugkeer werd er enthousiast verslag gedaan van de kennismaking van het gebied, nu eens op een andere wijze dan vanaf de vaste wal.
 
In alle rust lekker peddelen
 
Overweldigende natuurpracht Drie kapiteins op n schip...
 
En ding is wel duidelijk geworden: het initiatief van het kanovaren is zeker voor herhaling vatbaar.
Bij velen is er de wens dat de gemeente Meppel mee wil werken aan een structurele mogelijkheid van kanovaren in en om Meppel.
Molen de Weert heeft mogelijk de trend gezet.

De gemeente wil immers het water-toerisme bevorderen?
...dat kan schipbreuk betekenen!
Alle 'randvoorwaarden' zijn aanwezig:
een mooie stad, volop water, prachtige natuur en zelfs particulier initiatief. Wat wil een vooruitstrevend stadsbestuur nog meer...

 

Vorige pagina