Vorige pagina
Nationale Molen en Gemalendag 2007 extra feestelijk door optredens tijdens het Meppeler Muziekfestival bij de molen

Zaterdag 12 mei was weer Nationale Molen & Gemalendag. Ieder jaar, op de tweede zaterdag in mei, organiseren de vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde voor Vrijwillig Molenaars deze bijzondere en leerzame dag.
In heel Nederland zijn dan honderden molens en gemalen voor het publiek opengesteld. De molenaars geven met groot plezier hun demonstraties van het altijd zo boeiende molenaarsvak.
 
En druk was het. Bezoekers kwamen met busladingen tegelijk, zo leek het. De drie molenaars hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden. Maar wat dat betreft zijn ze wel wat gewend natuurlijk.

Molenaar Kees Vanger ontfermde zich spontaan over een groep van 10 wonderschone jonge dames. Zij vierden een deel van hun vrijgezellenfeestje op de molen. Nu neemt onze Kees altijd wel tijd om z'n gasten rond te leiden, maar deze keer leek het allemaal nét een tikkie anders te gaan. Wat meer schwung zogezegd...
 
 
Muziek bij de molen
Vanwege het 200-jarig bestaan was Molen de Weert deze dag ook een van de speellocaties van het Meppeler Muziekfestival. Vanonder een fraaie open tent naast de molen waren er een vijftal optredens van verschillende koren en orkesten.

Een stevige wind maakte het de artiesten niet altijd even gemakkelijk. Pittige windvlagen zorgden dat muziekbladen wegvlogen en muziekstandaarden omwaaiden. Een aantal keren moest de molen zelfs worden stilgezet omdat de sneldraaiende wieken zo veel geluid maakten dat de artiesten amper meer te horen waren. Het bleef tegen alle verwachtingen in de hele middag droog.

Het jeugdkoor Koralek uit Most, Tsjechische partnergemeente van Meppel, was een van de optredende koren. De ruim
dertig kinderen stonden samengepakt onder het tentzeil en zongen betoverend mooi.

Ter afscheid maakten we nog een foto van het koor op de brug voor de molen.
 
 
 
Vorige pagina