Vorige pagina
Molen de Weert - recept voor de broodbakmachine

Eierbrood 800 gram
Deze pagina printen


Benodigdheden:

- 500 gram witte bloem.
- 6 gram droge korrelgist.
- 10 gram zout.
- 10 gram suiker.
- 10 gram margarine.
- 7 gram glutenpoeder (naar behoefte).
- 2 stuks eierdooier.
- 275 ml water.
Bereidingswijze:
Let op: omdat dit recept ingrediŽnten bevat die beperkt houdbaar zijn, kunt u het niet bereiden met de timerfunctie!
Doe de ingrediŽnten in deze volgorde in de bakvorm: bloem, margarine, suiker, zout, glutenpoeder, gist en tenslotte het water met de geklopte eieren.
Stappen:
1. Selecteer het programma "normaal".
2. Druk op "start" om het bakproces te laten beginnen.
3. Haal het brood direct na het piepsignaal uit de bakvorm en laat het op een rooster afkoelen.
Kijk vooral even naar onze algemene opmerkingen bij het gebruik van een broodbakmachine.
Namens de molenaars van Molen de Weert:
Vorige pagina