Vorige pagina
Bertel Zomer genomineerd als Vrijwilliger van Nederland

Het overkomt je niet elke dag...
een radioverslaggeefster van de NCRV stapt op je af en zegt: "gefeliciteerd, je bent genomineerd voor 'Dé Vrijwilliger van Nederland'.
Bertel, onze jongste molenaar, was compleet verrast!
 
Bertel Zomer in het zonnetje gezet


Vrijdagmiddag 28 oktober 2005, tegelijkertijd met de officiële opening van de permanente buitenexpositie van Molen de Weert en dus met veel genodigden, werd onze fanatieke molenaar in het zonnetje gezet.

 

Bertel was namelijk door de mensen van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Meppel aangemeld als vrijwilliger van het jaar. Zij zien hem bijna dagelijks vol enthousiasme naar de molen komen... Het zilveren lepeltje voor Bertel

Samen met nog drie andere vrijwilligers uit Drenthe mocht Bertel meedoen aan de landelijke wedstrijd wie de beste vrijwilliger van het jaar is. Als beloning kreeg hij een zilveren lepeltje. Daarna werd hij geïnterviewd en gefilmd in de molen. Een spannend moment...
 
In het begin wat schuchter... Eenmaal op de molen praat Bertel voluit

Het radioprogramma Plein Publiek van de NCRV was op zoek naar "Dé Vrijwilliger van Nederland". Sinds 1 januari 2005 werd er dagelijks een NCRV-lepeltje uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving.

Plein Publiek had aan verschillende organisaties in de provincies gevraagd om vrijwilligers voor te dragen voor de verkiezing. Uit die nominaties zijn per provincie 4 kandidaten geselecteerd. Elke week deden de NCRV-verslaggevers een andere provincie aan. Luisteraars en website-bezoekers bepaalden vervolgens via een stemming welke vrijwilliger werd aangewezen als weekwinnaar.

Na twaalf weken waren er zo twaalf kandidaten die uitkwamen voor de landelijke titel. Op dat moment werden de luisteraars gevraagd hun definitieve stem uit te brengen op hun favoriet. Op vrijdag 9 december 2005 werd bekend gemaakt welke 3 vrijwilligers de meeste stemmen hadden gekregen. Uit die drie mensen werd door de jury een uiteindelijke winnaar gekozen, die zich het hele jaar 'Dé Vrijwilliger van Nederland' mocht noemen. De winnaar werd op zaterdag 10 december bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale Complimenten in Utrecht.

Alle vrijwilligers van Molen de Weert hebben natuurlijk op Bertel gestemd, maar waarschijnlijk nét niet genoeg...

Zaterdag 12 november 2005 bleek dat Bertel één van de andere drie genomineerden voor moest laten gaan. Dat was Elly Schwering, ook uit Meppel en vrijwilliger bij de speel-o-theek. Zij werd dus Dé Vrijwilliger van Drenthe. Gefeliciteerd Elly.
Vorige pagina